Het Project

Het Medemo project is in 2017 gestart na het winnen van de prijs in het kader van de wedstrijd ‘Herontwerp de lokale Democratie’. Die wedstrijd werd georganiseerd door het ministerie van BZK en de VNG.

Het oorspronkelijke concept wilde een antwoord geven op de nieuwe situatie die zou ontstaan wanneer Weesp zou fuseren. Er was destijds de keus tussen Amsterdam en Gooise Meren. Ruim de helft van de bevolking koos voor Amsterdam maar daarmee dus toch bijna de helft voor aansluiting bij het Gooi. Dit was aanleiding voor ons om in beide richtingen verbindingen te leggen met participatie initiatieven. Het concept is daardoor in de afgelopen jaren sterk verbreed. Daardoor kan het een rol vervullen op zowel lokaal als op regionaal niveau.

In 2021 wordt het initiatief geformaliseerd. Er wordt in Weesp een lokale vereniging opgericht naar het Medemo model en het digitale Communicatieplatform wordt ontwikkeld. De samenwerking binnen het Gooi zal worden versterkt.

Lees meer over de mensen achter Medemo, of de verantwoording van ons concept. In het menu vind je onder Het Project in de afdeling Actueel alle berichten over het verder ontwikkelen van het concept en de organisatie.

Je kunt contact met ons opnemen via het e-mailadres:  info at medemo . nl